Meant To Be

Kantoi!!

Posted on: November 27, 2006

haha..harinih terasa bnyk idea lak mengarang..hehe..klu korang rs meluat..aku dulik hape..(ayat kejam x hengat la pulak)..okey2..aku nak ceta mende yg wat aku rs annoying giler..

# nak tipu jugak wlpun dah kantoi

ader la sowang mamat nih..tgh aku dok sedap lena punya..dia call..nak ckp dgn shira..sape2 tah.. nih atra conversation ngn mamat(A) tu..

A:bleh ckp dgn shira
me:wrong number..sory…
A:xper la..saya nak ckp ngn awak..awak nm per
me:shikin..(begitu jujur haku..maklum ler tgh mamai..mn nak sedo)
A:oo..wat pe tu..??
me:tido..
A:(pastu mula la dia ckp psl hape tah..)
me:(aku lak..yer..aaa..yer..aaa..rs cam di alam mimpi lak..wakaka)

so mlm esoknye…aku dpt msg dr mmber aku, Ahmad Albab(bukan nm sebenar)
“tgh pening ke..x tido lagik ke..bla..bla…”
msg tuh mmg x logik laa…cz mn ader aku pening pun..so aku anggap dia terslh anto msg..ignore!

next dayz..mlm tuh aku dpat call dr A..dia gune public fon..tp of corse la aku leh tau dia kat dok kat mn..no dia start with 980..kan area umah aku tuh..aku angkat jer laa..cz kali nih aku x mamun

A:helo..boleh ckp ngn shira..(shira again..!!)
me:silap nombor ney..
A:xper la kite ckp ngn awak jer la yek…
me:kate nak ckp ngn shira..bla..bla..
A:(pastu dia mula ckp sumthg suspicious..aku leh detect dia tuh knal aku..)
me:awak nih sape..??
A:sy nih keje kat sini..asal KL..tp nak cr keje kat perlis..(wohoo..udak tadika pun leh tau betapa x logiknye statement tu)
me:sudah ler..sy tau awak nih mmber sy kan..Ahmad Albab kan..
A:bukan ler..Ahmad Husain..
me:eleh..nak tipu la..ahmad albab kan..
A:apsal awak asek ckp psl ahmad albab..bf awak ke..
me:(cess!!!)mn ader tuh mmber sy laa..
A:abes ty..jgn la ckp psl dia..leh x klu sy nak call awak tiap2 ari..
me:(lantak nko la labu..)ikut ske laa..
me:klu btul la awak tuh mmber sy..siap la nnti…
A:awak nak wat per..?
me:tau ler…siap korang nnti..klu btul la awak bukan mmber sy..jom kite jumpe esok..(nih tahap geram dah..tah pape..cam SH*T jer mamat tu)
A:ahaha..(mende la yg dia gelak..takut kot..)
me:ok la bye..

20 minutes later..ahmad albab call..tp b4 tuh aku dah cek ngn my frenz no A tuh..mmg konpem tuh no fon umah ahmad albab..

me:hang kan yg call aku td..
AA:bukan ler..sape yg call hg tadik
me:cess..wat x knal lak..hg ler..aku dah cek ngn Farah…mmg tuh no tepon hg..
AA:bukan laaa…(dah kantoi lagik nak tipu..aku dah thp bengang giler..)
me:dah arr..mmg hg..nak tipu lagik buat apa..dah la tadi ckp slang KL..
AA:bukan aku laa..(huh…*&#@$ punya mamat..igt aku budus ke)
me:tah pape la hg nih..(intonasi – marah tahap gaban)
AA:aku nak ajak hg kuar tgk wayang esok..(cesss..buleh lagik tu..)
me:ceta ape..
AA:nana tanjung..
me:WAT??!!!..(ahaha..aku dah ler x bape ske ngn film prof nih)
AA:er..royal casino ke..
me:dah ler..esok aku dah janji ngn mak aku nak kuar pegi KUKUM..(ahaha..aku tipu ler..cz ms tuh dah thp menyampah)..
AA:ke takut ngn bf tadi..??
me:haa..bukan A bf aku…bf aku xder kat sini..dia kat Johor..tgh keje..nnti aku nak jumpa dia la..(yeaa..i lie again..sape suruh tipu aku dulu..wakaka..)
AA:ok la..bye2..
me:(wahaha…padan muka nko..)

nah smpai skrg..dia x call aku..ahaha..padan muka..nak ajak date pun..be yourself la..x yah la nak tipu2 ney..aku rs nyampah nak mampos..x ske la camnih..kan dah kantoi..bgtau jer la btul2..
bukannye aku nak makan org pun..hehe..klu korang kate mende cam nih biasa jerq..bg aku x..apatah lagik klu org maenkan korang..wat saket hati jer org x nak ngaku nih…(ehh..aku pun cam pernah jerq x ngaku..wahaha..at least aku ade reason watt.. )
utk mamat tuh…u sucks!!!

14 Responses to "Kantoi!!"

Huhuhu… memang tension aku dgn org yg directly hipokrit camnih..
Kalo aku pun.. meluat ya amat ngn org camtu… tp aku kesiankan je la ngan org camtu.. cam tak btul jek

bukan x btul jerq ZeMMs..tp dah perasan baguz..igt wat camtuh leh wat aku cair ke..sighh…*stoopid*

off topic jap..
kak.. letaklah shoutbox..

nak letak shoutbx eh..huhu..tgh cr pun tmpat nak editnye..cam xder jerq..ahaha..

jups..ahmad albab bukan nama sebenar tu encem tak blue? muehehe

ikut kate org..ensem la jugak..
tp ikut kate aku..xde mende yg menarik pun..wahaaha…

dia menipu masa memula tu..
sbb dia tak berani kut…
hehe..
tapik tgk gak apa niat dia…
kalau baik, layanzzzz jer…

ngeh..x berani mendenye iwan..kawan dr sek rendah maa…
niat baek ke x..klu dah annoying..boleh blah..ehehe..jahat lak aku..ahaks..

kalo ko dah rasa dia annoying tak dapek nak nolong la blue. aku ingat kalo encem ape salahnya ko mainkan dia balik. dia nak main..ko main!! hehe. tp kalo dah rasa camtu..erm..xde harapan la si ahmad albab bukan nama sebenar tu. hehe. poor boy..isk isk. lol

muahaha…aku x ske dipermaenkan laa esp ngn org yg aku knal..x tau sbb per..
lagipun mamat tu dah kantoi so y not dia direct jer ngn aku..nih nak kaver2..x seswai..ekeke..

hurm..let say kalo kena kat aku kan..encem lak tu..aku tak rasa sakit hati kot. sbb aku tau dia nak main2. so kalo aku in the mood nak main gaks..aku main balik la. hehe. tp kalo budak yg mmg aku tak brape gemar tu..mmg aku rasa dia tu a bit annoying la. so ko mmg tak ske kat dia kot nih blue. cam sensitip jer… just a wild guess. jgn marah. hehe

no la..mn ader x ske..ske jerq..tp cara dia tu wat aku x ske..maen2 dia tuh pelik sgt..aku mmg x gemor org wat camnih..x kire la laki ke ppuan..
lagipon ader la 1 mende wat yg aku x bape gemar sgt ngn dia ney..dah ler aku tgh tensen, keliru..konfuse..blur..dah2..karang aku terlepas ckp lak..wahaha..

hehehe. dia silap timimg la kalo cenggitu. tambah pulak ko ader tak ske kat dia sket. gigit jari la ko ahmad albab bukan nama sebenar. keskeskes

ahaks..tuh la pesal…klu aku ske..mebi aku x kesah sgt..
tp klu aku xske..kene wat cara aku ske la..baru aku jadik ske..hehe..
er..cam kejam lak cara aku yek..bwahahaha…=))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: