Meant To Be

Berani Buat, Berani Tanggung Laa..

Posted on: December 14, 2006

Adakah anda sanggup berkorban ape sj demi cinta anda..???cewah..sejak bile aku pandai berfalsafah nih..td aku ader trbaca 2 kesah yg aku rskan baguz jugak klu share ngn korang smua..kesah ttg sebuah CINTA yg x bape mengharukan tp boleh la di amik iktibar atas kejadian tsbt..maklum la zaman skrgkan mcm2 ader…

kesah pertama —

Ferdi nih sorang yg playboyz..bnyk GF..so dlm2 bnyk2 tu ader sorang jerq yg dia serius..si Alya…Diaorg nih idup cam psgn suami isteri walhal x kawen pun lagik…Nka dijadikan ceta ntah camner diaorg bergaduh then diaorg break up n lost contact utk bape taun..lama gak ler..si Ferdi mmg sygkan Alya..dia try cari Alya ms tu tp x terjumpa la pulak..Ditakdirkan 1 ari si Ferdi terjumpa Alya kat mall..

ms tuh alya dgn sorang dak kecik..Anak alya la tu..diaorg pun sembang2..then Ferdi tnya alya sape bapak budak tu..

“Anak u…” haa…terkejut la Ferdi..Alya pun ceta..dia pernah cari Ferdi tp ms tu Ferdi dah kawen ngn org laen..so dia x nak kaco kehidupan ferdi..dia diamkan jer n teruskan kehidupan cam biasa..(ish2..buleh la pulak yek)

skrg Ferdi nak bertnggungjwab atas perbuatan dia..means dia nak amik Alya sbg 2nd wife dia..(bertanggungjawap jugak si Jantan nih)

kesah kedua —

kesah kedua lak..tgg sorang perempuan yg x pernah bercinta..(ye ke..x igtlak aku ceta sbtulnye..muahaha)..so 1 ari kompeni ppuan nih (aku bg dia nm Siska laa..) antar ppuan nih ke dubai utk urusan keje slama beberapa bulan..ms kat Dubai tu dia berkenalan ngn sorang guyz nih..doktor…mula2 cam biasa ler..diaorg berkawan..maklum ler rakyat malaysia kat situ xder la ramai sgt..dr mmber biasa jer..diaorg bertambah rapat…n mula la bibit2 cinta…so cam biasa la jugak…dah dok berdua2 tuh..terjadi la sstu yg korang pun paham kot…hehe..tp sblum tu aku nak bgtau yg doktor tuh dah berkawen n isterinye x ikut dok tuh keje kat dubai..ms dia kawan ngn siska dia ckp yg dia ader krisis umah tngga..kerana syg terlampau sgt si siska menyerahkan diri kat doc tu..

siska mengandung..so dia bgtau doc tu..errmm…tp punya la bangang jantan tuh..terus balek malaysia..n tgglkan ppuan tuh camtuh jerq..apa punya jantan daaa… abes madu sepah dibuang.. si Siska nih bela jugak baby tu..n now her daughter pun dah besau pnjang.. canteq..cun like her mom..(as told by the forum laa)

Komen Aku:

aku mmg x nak komen psl hubungan luar nikah tuh..dah msg2 ader akal..xkan x paham lagi mende mn yg baek n buruk..tp aku nak salute kat dua2 ppuan nih..cz diaorg xder la buang baby tuh kat dlm longkang, tong smpah..tepi surau…dlm tandas ke hape..malah diaorg siap bela baby tuh lagik..bukan sng woo…

ngndung anak tanpa suami..sure kene herdik n dihina olh msyrakat..dah tu kene pulau ngn family lak..maruah diri tuh x tau la nak letak ke mana..mmg ZERO ms tu…tp disbbkan sygkan baby dlm perut tu..diaorg snggup teruskan n berhadapan dgn hinaan org ramai..altho diaorg dah wat salah cz wat sex without married..at least diaorg tau..atas kesilapan tuh dioarg tebus dgn raise their baby..

utk jantan kes pertama tuh..aku rs mmg wajar dia kawen ngn ppuan tuh..cz mn ader org snggup kawen ngn ppuan yg ade anak..klu ader pun..mmg hebat laki tuh..hehe..tahap ketahanan dia n penerimaan terhdp anak tu mmg kuat giler..huhu…bg jantan keparat kes kedua tu…mmg cam shilaka…senng2 jer nak tgglkan ppuan tu camtuh..n plg budus skali ms dia bgtau yg dia ader krisis ngn his wife..snggup dia gune alasan hampes cam tu..tah pape…

Moralnye:

klu korang ngndung luar nikah..teruskan jer la..jg baby tu..klu x nak pun..nak gugur ke hape..pastikn baby tuh dlm umo 2 minggu..lebey dr tuh jgn memandai nak pi gugur plak..berdosa tau x..cam membunuh org jerq…dah ler ms tgh seronok tuh x nak pk..skrg mau membunuh lak..buang merata2.. apa punya manusia laa…sian tgk bayi comel2 kene hurung ngn semut..ish2…org yg buang baby nih aku kategorikan plg bodo n leh mereput dlm tanah..tah2 tanah pun x nak terima manusia camnih…

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LAA… !!!

5 Responses to "Berani Buat, Berani Tanggung Laa.."

Yang diorg baghal sangat pegi pancut kat dalam ape ke hey…
tp better anak tu digugurkan bila dah tau mengandung.. aku rasa better camtu daripada lahirkan si anak tu… kesian plak kat anak tu..

aku dengar gugur anak lagi sakit dr lahirkan anak. betul ke blue?

ZeMMs —
dah nak terpancut nak wat camner..ahaks

firina —
agaknye kot..nwy aku x pernah ngndung lagi..so nggak tau dong…hehe..

hyeeeeeeee..best jugak citer2 dlm ni ehh…..kalo ader cite best lg next time…utarakan…byeeeeee

ceta besh..hurm…klu ader mood baru menjadik cetanye..muahaha..
nwy sape eh epenza ni..??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: