Meant To Be

Di Sebalik Propolis..

Posted on: February 27, 2007

ms aku tgh cr idea nak tulis entry kali nih..pak endak aku dtg lak…nyibuk btul orang tua tu..apsal la dia dtg time aku ade krisis idea nih…bukannye sebab per…jap lagik ade jer mende dia nak tnya..nyampah tau…!penat aku nak melayan soklan x masuk akal dia tu..kenape..x caye ke..?

“apa hang dok wat tu..?”
“tgh cari idea la pak ndak..nih nak wat cerita plg lawak..”
“oo..meh aku nak tgk sat..”
(haa..dia mula dah…!!orang tua nih..klu xkomen mmg x sah…)

“nih ceta apa hg buat…x lawak pun..buat geli bulu hidung aku jaa.. buat la ceta pasl sewa petpet kaa..”
(haa…tu diah..mai dah..ayat x senonoh dia..ish2…)

“uih pak ndak..cek mn boleh buat ceta camtu..satgi kene black list lak..x psal2 bsuk nama cek..”
(yer la..x kan aku nak tulis entry psl petpet lak..huhu..eh..korang sure x tau apa mende la sewa pet2 tu..er..maksudnye sewa toot..ekeke)

“abes tu hg nak buat pasai apa..”
“pasal beepropolis..”
(aku tunjuk laa website tuh kat dia..amboi!kan main khusyuk jer pakndak aku tgk site tu..macam la dia paham…tah pape..)
“beepropolis tuh apa mendanya..x reti la aku zaman hgpa nih..cakap x ketahuan hala..”
(dah dia tuh x reti BI..cakap jer laa…tah pape..nih nak pot pet kat aku lak..dah ler tgh tensen nak cr idea website tu..satgi ade la yg nak merasa flying kick aku..)

“lorr pak ndak nih..ceta psl lebah laa..pehtu ade la sket bab2 madu..”

“madu2 aku suka laa..haha…tuh haa..madu kat umah aku tu bnyk versi..siam ade..malaya ada..haha..lepas nih aku nak amik madu indonesia lak…haha…”
(gatai dah org tua ney…yang 2 org kat umah tu pun x larat nak jaga..ader hati..nak amik lagik satu..ptuih..hnagin btul aku..)

“aku klu nak cari madu…nak yang manis2..sedap jaa nak rasa..yang ‘balance2’ aku x mau noo..”
(amboi org tua ni..expert nye dia..tau plak psl words budak2 skolah..’balance’…balance nih maknernye sisa2..ish..korang paham kot..alaa..org tua x sedor diri tu nak yg fresh laa tu…)

“pak ndak cuba tgk gambar nih..”
(saje aku nak alih perbualan..bukakanye hape..jap lagik dia start ceta psl perempuan..smpaii esok pun x abes..pastu ayat xder nak bertapis nye..ikut sedap mulut dia jer)

“laa…awat helmet dia pelik sgt…ada jaring2..nak tergelak aku…”
“tu bukan helmet laa pak ndak oii…tu topi nak cover dr lebah..”
(klu aku nk ckp bodo..marah lak pak ndak aku nih..ish..klu dia bengang..pergh..cam nak tercabut jantung maaa..)

“nih..hang x payah la buat psl lebah tu..mengarut jaa aku tgk..”
“mn bleh pak ndak..nih klu mng dapat 100 ringgit tau..”
“btoi kaa..?ntah2 dia tipu dak..bukan leh caya sgt zaman la ni..sapa yang nak bagi duit tu?”
“btoi la pak ndak oii..en liskandar yang bgtau…”
(ish..bnyk soklan lak..huhu..er..sory la cik lis..pan ndak sy mmg camtu..ekeke..)

“hang habaq kat dia..stakat RM100 tu seket sgt..dok kat celah gigi aku jaaa..suruh dia up RM200..lpas tu..kata kat dia..jgn dok suruh buat ceta lawak pasai lebah..x pernah dibuat org…bla..bla…”
(haha…yg nih aku stuju..leh x encik liskandar..naikan ongkosnye…hahaha)

“sudah la pak ndak..cek nak pi solat dulu…dah masuk maghrib pun..jom la pndak..jadi imam..boleh tak..??”
“em..xpa la..hang pi dulu laa..aku uzur ni..saket kepala lutut..”
(haha…bnyk la dia lutut..mcm la aku x tau..dia tuh malas sembahyang…tp bile ckp ngn org macam pandai jer smua..bak kate my big boz…cakap x serupa bikin…huhu..)

gitu la cetanye…and thnx to pak ndak..kerana dia..aku ngn suksesnye dapat idea wat entry kali nih..ekeke..the end…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: