Meant To Be

Gunung Perlis – Wang Kelian

Posted on: July 19, 2007

Date: July 2007, Gunung Perlis(er..bukit jer..Burma mende tah)
Motif:Saje gatal nak hiking..(padan muker aku)

Sinopis:
Dengan ditemani oleh 9 jejaka..5 mude2 jerq..yg lebih2 tu..pakcik tremasuk sorang indian..kol 9 pagi aku mulakan ekspedisi merentas hutan…ms nak menuju ke puncak tu..ya ampun…susah giler..

kene panjat bukit laa pulak..curam nak mampos!…pastu mak aih..bnyk gilos pacat…dgn dahaga…rs nak nangis pun ade ms tu…aku dah siap give up..ade uncle tu ckp..”aiks..awat senyap jer camerawoman kita..” aku senyum jer..maklum ler letih..tp dlm hati..(eii..aku sepak kang)..haha…aku siap mengomen lagik ms tu…
“Pakcik..awat entrance nih teruk sgt..leh x klu sy nak patah balik..”..wakaka..sungguh x macho aku…
“x yah la balek..dekat dah nak smpai..pas panjat bukit nih..kite jumpa tanah rata..”
aku punya la ske..last2..kene tipu rupanye aku…lagik terok cabaran nak naik ke puncak tu..
sabar je aku..nwy aku smpai gak kat pondok tu..mmg best..ade anak sungai kat situ..smbil berehat tu..sempat gak aku usha kaki aku..ades!!ade la dekat 5-10 ekor pacat sedang besh dok ngisap darah aku..(apa la pacat nih..dah ler aku peot ms tu)

klimaksnye..masa nak turun…SESAT!!!!!!!!!!!LOST!waaaa………..mmg 100X teruk dr naik tadi…kitaorg x jumpe jalan kuar…siap kene daki..turn bukit..lompat pokok besau yg tumbang…pastu kene redah belukar..sungai…waaaa….aku cam nak suruh diaorg tepon polis…x sanggup wes…dah la aku yg palg lambat..tah bape kali aku berhenti..mmg bengang dah aku tgk diaorg..hahaha..pedulik hape aku…sape suruh bg sesat…pastu x reti2 nak jalan slow..laju cam LRT je tgglkan aku kat belakang..seb baek ade abg mentos jd penyelamat aku…haha…
part plg aku rs klakar tu..ms tgh nak turun bukit..aku siap tergolek2 jatuh…hahaha..meh aku gelakkan diri sendiri…abg mentos pun siap perli..haaa…golek la lagik..ahaha..mmg hampes…yg x tahan tu..bleh plak sesat smpai 2 kali…dah jumpe jln kuar..pastu jalan sket..sesat plak..(korang x pelik ke?aku nak ckp ade penunggu la tu..tp xper satgi aku bgtau nape kitaorg sesat..ekeke..)

situasi aku ms tu..ala2 minah tarzan laa..kan kene pegang pokok..pastu lompat sana sini..lebey kurang camtuh arr..the worst is time 2..hujan plak turun…tgh dok cr jalan plak tu..apa kes!kesejukan aku wooo…huhu..n yg aku hangin tu ade sorang mamat nih..dah la x membantu aku..siap marah aku lagik..
“cepat sket!nnti lambat kita kuar..” huk alah..kerek la lu mamat…dah la dok pandang2 aku semacam jerq…cam nmpak sstu kat bealakng aku..serius weii..dia tgk x berkelip2 mate tu..aku pun naik heran gak..apa ceta mamat nih…ms smpai kat waterfall pun dia cam pelik gak..
ms tu aku tgh dok rehat..so aku sapu air sungai kat my neck tu..then aku tgk mamat tu dok usha pelik jer…huhu..aku x heran la klu dia nak tgk sec teruja ke ape..i dun mind..really..tp aku just afraid if he saw sumthg behind me ke..haha..u kno wat i mean kan..:P..ahaha…nmpak sgt aku penakut..ekeke…
last2 ktaorg jumpe gak jalan tu..pastu b4 tu..aku dgn x tahu hape2 nih..telah ditipu hidup2 ngn 9 lelaki tu…
“haa..pasnih kite kene naik bukit lagi..”
poyo la diaorg..mentang2 aku lambat n x tahu hape2..
aku da siap menjerit lagik..”waa..xkan ade lagik..”bengkek jer haku..rupanye2 dah smpai pun…cess!

reason sesat:-
1.ade org mulut cabul..
“nnti kite smpai balek kol 7” (haa..amik nko..btul2 kol 7 maa)
“naik 10..turun 11..’ (seb baek x..huhu…)

2.Uncle tu ske ati memetik pokok2 luar biasa…
abg tu tnya uncle “dah mintak permisn ke nak amik nih..”..dia kate dah..
esknya abg tu bgtau..ade sora bgtau kat dia ckp suruh letk balek pokok tu…b4 sora tu..ade 3 mende muncul kat dpan dia..satu ppuan pakai baju putih..nenek tua ngn bakul…last mende hitam besar..laps tu baru dia dgr sora..suruh jgn amik pokok2 kat situ…
patut le abg tu ikut aku blakang..rupanye dia x mo mende tu ngikut aku…eiii..seram plak haku…

camner leh jumpa jln kuar?
uncle tu letak balek pokok tu..”aku letak balek hak nko..tp tolong tunjuk kami jln kuar..”..
x smpai 15 minit dia letak bunga putih tu..terus kitaorg jumpe jln kuar…n menurut kate abg tu..tempat resort tu x jauh pun..tp sbb kami x dpt lihat jln tu..n asek pusing jln yg sm jer…maklum la..hantu dah tutup jalan..hahaha…haha…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: