Meant To Be

Regret?

Posted on: March 18, 2009

Pernah tak bila anda lakukan sesuatu..kendian 10 taun slps itu…bile terpikir balik apa yg telah dilakukan anda berasa menyesal dan kalau boleh anda nak putar balik masa..TETAPI…ada doraemon ke kat dunia ni…klu ade gadget yg boleh wat aku kembali ke zmn silam…sila jual pada aku dengan kadar segera…

of corse la aku nak ubah segalanya…nak betulkan ape yg harus aku btulkan…masa tu aku x pernah terpk langsung ape yg aku wat akan membawa kesan smpai skrg….aku dah lost ms form 4 lagik dengan takde cita2…takde vision…apsal tah aku x leh matured at dat time…eii..klu aku tahu..dah lama aku amik bidang yg sesuai ngn jiwa aku…ish2…itu satu la..

blum termasuk lagik yg berkaitan dgn kehidupan sbnr…kalau boleh undur masa aku nak elakkan diri berjumpa dengan org2 yg menyakitkan mata, telinga and hati…yor lah…sape ske nak jadi org yg x besh..kadang2 tu..terasa eiiyu…nape aku bertindak cam tu…cam org hilang akal….and x berbaloi langsung…memalukan jerq….nak aku ceta…haha..baek x yah la…sbb nnti aku pening..n leh loya pulak tekak aku….muahaha…

apepun bende dah berlalu…kene terima hakikat…yg dah terjadi and x leh nak diubah lagik…tetapi kita mampu belajar dari kesilapan…walau sebodos mn pun…sejahat mana pun…se kijam mana pun…kita mampu mengubah menjadi yang terbaik..bukan sahaja untuk diri kita malahan utk keluarga and masyarakat…

bagi yg telah terluka and hati dilukai…sedarilah setiap yg terjadi itu ade hikmahnye…terima dengan hati yg tennag and bertindak dengan rasional bukan menggunakan kepala lutut..heheh….

KITA MAMPU MENGUBANHNYA!caiyook…

4 Responses to "Regret?"

Bak kata Obama… YES WE CAN! :P~

huu man…camne nko muncul nih…

dlm idup nyesal 1 menda jeQ……tp xm0 pk p0n..huhu

nape x nak pk..er..ape mende tu eh..wanna share?hee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: